Ruokayhteisö Uuskauppa


Osuuskunta Uusruukkin tavoitteena on perustaa Tampereen seudulle uudenlainen ruokakauppa, jossa kaupankäyntiin tuodaan vahvasti yhteisöllisyys mukaan. 

 

Kiinnostaako sinua mahdollisimman tuore, puhdas ja lähellä tuotettu ruoka? Oletko sitä mieltä, että kaupankäynnin tulee olla kaikille osapuolille reilua ja luottamukseen perustuvaa? Perinteisen, markkinatalouden sääntöjen mukaan toimivan ruokakaupan on vaikeaa vastata näihin tarpeisiin. Siksi olemmekin kehittämässä uutta mallia, jossa kaupankäyntiin tuodaan yhteisöllisyys vahvasti mukaan. Voidaan puhua ruokakaupan sijaan ruokayhteisöstä.

 

Ruokayhteisö Uuskaupassa kehitetään kumppanuustalouden mallia, jossa jäsenasiakkaat kattavat kaupan kulut (vuokrat, muut kiinteät kulut ja palkat) jäsenmaksulla ja saavat ostoksensa ilman normaalia kaupan katetta. Näin katetaan ruokaketjun todelliset kulut oikeudenmukaisesti, ei muuta.

 

Uuskauppa perustetaan kun riittävän monta perhekuntaa niin haluaa!

Näin se toimii

Uuskauppa on nettikauppa, jonka kautta tehdyt tilaukset jaetaan varastolta. Kaupan jäsenasiakkaat saavat  kaikista ostoksista reilun alennuksen, jolloin hinta on hyvin lähellä sisäänostohintaa. 

 

Jäsenasiakkaaksi pääset maksamalla liittymismaksun sekä kuukausittaisen jäsenmaksun. (kts. jäsenmaksut)

 

Kaupan asiakkaita voivat alla kaikki kiinnostuneet, mutta pääpaino on tietenkin kaupan jäsenasiakkaissa, jotka ovat toiminnan kantava voima. Vaikka toiminnan taustalla on osuuskunta, ei Uuskaupan asiakkuus edellytä osuuskunnan jäsenyyttä.

 

Kaupan jäseneksi voi ilmoittautua heti kun joukkorahoituskampanja avautuu.

 

 

Mitä myydään

Uuskauppa tarjoaa laadukasta, luonnonmukaista ja mahdollisimman lähellä tuotettua ruokaa ilman pitkiä kuljetusketjua ja byrokratiaa.

 

Tavoitteena on kattava valikoima, jolloin asiakas voi keskittää kaikki hankintansa omaan kauppaansa. Tuotteet ovat luomu- tai demeterlaatuisia tai tulevat laatukriteerit täyttäviltä pientiloilta, jotka eivät ole luomuvalvonnan piirissä.

 

Elintarvikkeet hankitaan ensisijaisesti lähituottajilta ja kauempaa Suomesta. Koska kotimainen valikoima on vielä puhtaan tuotannon osalta suppea, täydennetään valikoimaa muualta Euroopasta.  Jos me sitoutamme, me myös palvelemme.

Mallin edut

 Kaupan kustannusrakenne on hyvin läpinäkyvä, sillä jäsenmaksun suuruus kuvastaa toiminnan pyörittämisen kuluja ja ruuan hinta tuottajalle ta tukulle maksettavaa hintaa.

 

Kumppanuustalouden mallissamme jokainen ruokaketjuun osallistuva saa korvauksen työstään ja jokainen toimija keskittyy omaan osaamisalueeseensa.

 

Asiakasmäärä on ennustettavissa ja toiminnan suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys valuu kauppa-kuluttaja-rajapinnasta myös sinne maatiloille. Ruokaketjua voidaan kehittää veljellisessä yhteistyöhengessä tuottajien, jalostajien ja kuluttajien kesken. 


Kurkikauppa toimii

Moni onkin varmaan miettinyt mitä kuuluu Uuskaupalle...
Syksyllä 2017 oli suunnitelmissa aloittaa joukkorahoituskampanja uudenlaisen ruokakaupan pilotoinnille Tampereen seudulla. Rahoitusvalmiutta hioessamme, tulimme siihen tulokseen, että onnistuneen rahoituskampanjaan toteuttamiseen tarvitaan paljon nykyistä enemmän muskeleita ja resursseja. Vuosikymmen tai pari sitten olisimme varmasti painaneet eteenpäin nuoruuden tarmolla ja sinisilmäisyydellä, mutta nyt päädyimme siirtämään rahoituskampanjaa tulevaisuuteen, sellaiseen  hetkeen kun sitä on kantamassa sopiva määrä ihmisiä.

 

Ruokayhteisöideassa on kuitenkin mielestämme niin paljon potentiaalia, että päädyimme toteuttamaan 10 ruokakunnan voimin Vesilahdella pienimuotoisen kokeilun, pilottien pilotin.

Read More 0 Comments

Kiinnostuitko?  

Lue lisää Uuskaupasta  ja tule mukaan!

Download
UUSKAUPPA ESITE
Lue enemmän UUSKAUPAN toiminnasta ja sen tuomista eduista.
Ruokakauppa Info3_17.pdf
Adobe Acrobat Document 4.9 MB

Kerro meistä kaverille!

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja vinkkaa meistä kavereillesi.

Pistetään sana kiertämään!

OSUUSKUNTA UUSRUUKKI
Y-tunnus 2802916-3

info@uusruukki.com

050 432 9530 

Seuraa Facebookissa!

Seuraa Instagramissa @uusruukki