Uusruukin ruokamatkailupaketit

Sakoinen

Kurjen tila sijaitsee Pirkanmaalla, Vesilahdella Sakoisten kylässä.  Kurjen tilalla eli vuoden 1200 tienoilla Matti Kurki -niminen mies, suomalainen sankari. Hän oli sen aikaisten suomalaisten, joita pirkkalaisiksi kutsuttiin, päällikkö, ja tuli haastetuksi kaksintaisteluun vihollisten; novgorodilaisten päällikön kanssa. Taistelu oli traaginen, mutta päättyi Matin voittoon. Tarina urhoollisen suomalaisen sankariteosta kulkeutui Ruotsin kuninkaan hoviin saakka ja kuningas päätti palkita valtakuntansa itäisen rajan puolustajan aatelisarvolla. Tuohon aikaan aatelisarvoon kuului myös läänitys, josta tuhansine hehtaareineen syntyi mahtava Laukon kartano. Matti Kurjesta tuli ensimmäinen historiallisen ajan suomalainen sankari ja suomalaissyntyinen aatelinen ja Kurjen suku hallitsi Laukkoa seuraavat viisisataa vuotta.

 

Sankareita!

Sakoisten kylä on erityinen paikka, se selvästi vaalii ja kutsuu luokseen rohkeita aloituksia. Vuonna 2011 Kurjen tilalla nähtiin jälleen poikkeuksellista rohkeutta, kun muutama perhe kokosi voimansa ja osti maatilan tarkoituksenaan perustaa biodynaaminen maatila, jonka ympärille rakentuisi ekokylä.  Hanke oli niin poikkeuksellinnen suomalaisessa mittakaavassa, että paikalliset pankin eivät uskaltaneet lähteä sitä rahoittamaan, vaan rahoitus saatiin tanskalaiselta yhteisöpankilta.  Kurjen tila on kasvanut ja kehittynyt ainutlaatuiseksi, palkituksi tilakokonaisuudeksi, jossa ihmiset, eläimet ja luonto toimivat ympäristöä ja toisiaan elävöittäen.

Viimeisin Sakoisten sankaritarina on Kurjen tilan naapurissa olevien peltojen ostaminen joukkorahoituksella kaikkien yhteiseksi resurssiksi. Huimat 196 henkilöä osallistui Suomen ensimmäisen joukkorahoituksella hankitun pellon ostoon ja pellot lahjoitettiin Biodynaamisen viljelyn säätiön omistukseen. Säätiön Kurkirahasto huolehtii siitä, että näitä peltoja viljellään biodynaamisesti nyt ja tulevaisuudessa. 

Sisältö

Kaikki tämä, sekä kaunis ympäristö, luovat puitteet nauttia erityisestä ilmapiiristä ja voimaantua. ”Sakoisten sankarit” -paketti alkaa tutustumisella Kurjen tilaan. Tilan viljelijät Ira ja Ari Hellsten kertovat teille mitä erityistä on biodynaamisessa maatilassa ja sitä ympäröivässä yhteisössä. Pääset rapsuttamaan lampaita ja seuraamaan kyyttöjen kirmailua laitumella. Kanat kuljeksivat maatilan pihapiirissä tärkeinä. Kävely tilan puutarhalle kauniin Sakoistenlahden rantaan, vie teidät läpi rauta-aikaisen kalmiston, josta on tehty viikinki-ristiretkiaikaisia löytöjä. Tutustuminen tilaan kestään noin tunnin ja sen jälkeen voi ostaa tilan tuotteita kotiin viemisiksi. Näistä tunnelmista siirrytään pellon toiselle puolelle Rautialan juhlataloon ruokailemaan. Sään salliessa matka tehdään traktorin peräkärryssä ja kävellen. Rautialan juhlatalo sijaitsee kauniissa vanhassa kappalaisen asunnosta, jonka pihasta aukeaa järvinäkymä kahteen suuntaan. 


Sakoisten Sankarit -paketin hinta

Hinta 59 euroa/hlö, lapset alle 12-v 49 euroa/hlö,

  • kesto n. 3 - 4 tuntia
  • minimi 20 henkilöä
  • tarjolla heinä-syyskuussa

Säänmukainen varustus mukaan (kumisaappaat ja sadetakki) sillä toisinaan Suomen kesässä sataa.

 

Varaukset ja tiedustelut: 

ruukinkookki@gmail.com 

tai 040 584 4483 (Sari Kalliokoski)


Tunnelmia Kurjen tilalta.


Sakoisten Sankarit teille esittelee:

Kerro meistä kaverille!

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja vinkkaa meistä kavereillesi.

Pistetään sana kiertämään!

OSUUSKUNTA UUSRUUKKI
Y-tunnus 2802916-3

info@uusruukki.com

050 432 9530 

Seuraa Facebookissa!

Seuraa Instagramissa @uusruukki