"Me teemme tien, jota kuljemme."

Pitkän matkan alussa täytyy olla nöyrä ja päättäväinen. Olemme ottamassa ensi askeleitamme ja laskemassa ensimmäisiä kiviä tälle uudelle tielle tulevaisuuteen.

 

Koska lähes kaikki taloudellinen toiminta tuntuu keskittyvän voiton maksimointiin ja valta-aseman väärinkäyttöön, meillä on pakko olla tukevasti asetettu unelma. Se on oltava päämäärä, jossa voimme ihmisten yhteistyöllä vallata yhteistyötaloudelle vähitellen kaikki ne taloudellisen toiminnan alat, jotka palvelevat perimmäisiä, todellisia tarpeita.

 

Tässä esitellään muutamia näkymiä, jotka ohjaavat lähiaikojen toimintaamme. Jotta voimme rakentaa tämän tien, me tarvitsemme paljon isomman porukan sitä rakentamaan. Osa näistä hankkeista toteutuu varmaan kyllä jo aika piankin. 


Alkutuotanto ja jatkojalostus

Uusruukin tulevaisuus on juureva ja alkutuotantoon sidottu. Luontoyhteys ja todellisen kestävän kehityksen konkreettinen tie on meidän sydämemme syke. Nyt perustettava ruokayhteisö perustaa työnsä myös olemassa olevien tilojen kanssa tehtävään yhteistyöhön. Osuuskuntamme jäsenistössä on vahva edustus Kurjen tilalta. Jatkojalostushankkeita on jo vireillä. Myös sosiaalinen maatalousmalli, jossa tarjotaan palstaviljelymahdollisuuksia on työn alla.

Haluamme saada samansuuntaiset ja samalla mittakaavalla toimivat yritykset yhteistyöhön, jossa kaikkien edut kohtaavat hedelmällisellä tavalla. Jatkojalostushankkeista jaamme tarkempaa tietoa niiden saadessa muotoa.

Nyt koemme ruokayhteisö Uuskaupan varsin tärkeänä koepallona paremmin toimivien yhteistyömuotojen kehittelyssä. Toivomme tosiaan, että esimerkkimme onnistuessaan auttaa muita keräämän paikallisia uusia yhteisöjä. Tällaisen aloitteen noustessa toivomme, että otat meihin yhteyttä, koska voimme tarjota valtakunnalliset hankintakanavat verkkokauppoineen käyttöösi, täydentämään lähiruokavalikoimaasi. Autamme mahdollisuuksien mukaan myös kaikilla muilla tavoilla. Tällaisessa tapauksessa keräät "kantavien asiakkaiden" joukon, saat meidän tukemme toimintasi käynnistämiseksi ja toimita palkallisena kauppiaana yhteisössäsi Uusruukin ehtojen mukaisesti, Uusruukin palkkalistoilla.


Kerro meistä kaverille!

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja vinkkaa meistä kavereillesi.

Pistetään sana kiertämään!

OSUUSKUNTA UUSRUUKKI
Y-tunnus 2802916-3

info@uusruukki.com

Ruisvainiontie 24, 37470 Vesilahti

050 432 9530 

Seuraa Facebookissa!

Seuraa Instagramissa @uusruukki